NOTÍCIES

Can Batlló denuncia que el Districte menteix sobre les inversions previstes a l’antic recinte fabril

notícia del el3.cat

Fa tot just dues setmanes, el Districte de Sants – Montjuïc assegurava que durant aquesta legislatura es farà la major inversió de la història a Can Batlló. Aquestes declaracions, però, han sorprès els membres de l’Espai Comunitari, Veïnal i Autogestionat de Can Batlló, que mantenen que l’Ajuntament no té previst invertir ni un euro durant el mandat actual al recinte fabril.

La regidora del Districte, Raquel Gil, explicava a Sants 3 Ràdio que al llarg del mandat s’invertirà en el nou parc de Can Batlló, en la rehabilitació del Bloc 4, i en la Masia de Can Bruixa. També afegia que entre el 2024 i el 2025, el Districte invertirà 700.000 euros per al manteniment dels diferents espais i naus del recinte, on s’hi inclouen “els serveis de vigilància d’aquests espais, els serveis d’assessorament que es fan, o el manteniment correctiu dels edificis”.

En aquest punt és on hi ha la major controvèrsia amb els membres de l’ECVA Can Batlló, que asseguren que aquests 700.000 no són una inversió que l’Ajuntament fa a Can Batlló, sinó que són una despesa. Des de l’associació que gestiona aquest espai defensen que, en el marc de la concessió que es va signar el 2019, l’Ajuntament és el propietari d’aquests edificis, i que, per tant, n’ha de fer el manteniment.

De fet, l’Àngel Bosqued, un dels membres de l’ECVA Can Batlló, explica que són ells mateixos els que fan “el manteniment de la part interna dels edificis”. “El que ens posen dintre d’aquestes inversions teòriques seves són despeses, per exemple, de la neteja al carrer, que són serveis municipals per a tothom”, diu l’Àngel.

També en destaquen que, segons els ha fet arribar el Districte, un 49% d’aquests 700.000 € estan destinats al servei de vigilància del recinte. “Aquest servei de vigilància no és per l’Espai Veïnal Comunitari de Can Batlló, és per tota la indústria fabril, pel bloc 4, per l’EMAV, etc.”, afegeix l’Àngel, apuntant que, a més, es tracta d’un servei que ells no han sol•licitat.

Per aquest motiu, discrepen amb el Districte de Sants – Montjuïc sobre les inversions que es faran al recinte de Can Batlló i sol•liciten que es prioritzi la rehabilitació del Bloc 11 sud al pressupost municipal. “Demanem que es puguin rehabilitar, tal com diu la concessió, tot el que entra en aquests 13.000 metres quadrats, i la prioritat que ja vam entregar al mandat passat era el Bloc 11 sud”, diu la Noe Valero, una altra membre de l’ECVA Can Batlló.

Aquest bloc és el que ha d’acollir en un futur l’escola Arcàdia, que veu amenaçada la seva continuïtat en l’emplaçament actual per la construcció de l’edifici de la cooperativa Empriu. A més a més, la Noe afegeix que aquest bloc també ha de servir perquè projectes com “el taller de circ o el taller de mobilitat” puguin tornar a Can Batlló.

En el cas que la rehabilitació del Bloc 11 no arribi durant aquesta legislatura, com ja ha avançat la regidora Raquel Gil, l’escola Arcàdia podria ubicar-se en espais alternatius que els ha proposat el Districte, però la Noe assegura que aquesta solució no els convenç. “Per part de Districte, ens ofereixen espais on podríem anar, però que no són gens aptes per tenir criatures, des de patis sense sorra, fins a espais sense climatitzar”, explica la Noe.

Des d’Arcàdia, per ara, no es plantegen acceptar aquestes alternatives i asseguren que continuaran fent pressió per exigir aquesta rehabilitació del Bloc 11. “Hem de continuar lluitant perquè considerem que som a temps de poder aconseguir el que vam signar, perquè el PIM no està tancat”, diu la Noe, que espera que hi hagi “un canvi de política per part del govern”.


Comparteix-ho

MANIFEST

Informa't de tot allò que els veïns i veïnes porten reclamant a l'ajuntament i que no ha complert.

ADHESIONS

Forma part de la campanya per pressionar a l'ajuntament les inversions necessàries.

NOTÍCIES

Estigues informat dels diferents actes que realitzarem i que diuen els mitjans

ACTIVEM CAN BATLLÓ

De què estem parlant? Entra i descobreix tot allò que els veïns i veïnes estem reclamant.