NOTÍCIES

Can Batlló es manifesta per demanar més inversions a les naus de l’espai comunitari i autogestionat

notícia del el3.cat

L’ECVA Can Batlló denuncia que el Districte de Sants-Montjuïc no tiri endavant la rehabilitació del Bloc 11 sud, que permetria la reubicació de l’escola Arcàdia.

El passat divendres a la tarda, l’Associació Can Batlló es va manifestar al carrer Constitució, del barri de La Bordeta, per demanar més inversions a aquest espai comunitari i autogestionat. Des de l’ECVA Can Batlló denuncien que el Districte de Sants – Montjuïc no tiri endavant la rehabilitació del Bloc 11 sud, que permetria la reubicació de l’escola Arcàdia.

L’escola Arcàdia és un dels espais que gestiona l’associació, i que actualment es troba a la Masia de la Pelleria, tot just a l’entrada de l’antic recinte fabril des del carrer Amadeu Oller. El pati de l’escola, però, està ubicat en el solar on s’ha de construir l’habitatge cooperatiu d’Empriu. Per això, demanen que l’escola Arcàdia es pugui traslladar ja al Bloc 11, la seva ubicació final, però no es podrà fer fins que aquest no estigui rehabilitat.

L’Àngel, de l’Associació Can Batlló, explica que reivindiquen “les inversions que l’Ajuntament ha de fer en els espais en els quals estem fent activitats, i als que no podem fer activitats perquè estan sense rehabilitar degudament”. “Això és una mostra més de les meses en les que ens reunim amb Districte i que no avancem en res”, assegura l’Àngel.

Des de l’Associació defensen que l’Ajuntament es va comprometre, quan el 2019 es va signar la cessió d’espais, a fer inversions al recinte de Can Batlló, i diuen que no s’està complint aquest compromís. “Durant força temps no s’han anat fent aquestes inversions reals per arreglar veritablement els edificis, el que reivindiquem és que l’Ajuntament inclogui en els pressupostos prou diners per iniciar tot el procés”, diu l’Àngel.

El més urgent per a l’Associació és la rehabilitació del Bloc 11 sud, l’edifici que es troba en pitjor estat. De fet, asseguren que ja hi ha risc d’esfondrament si no s’hi actua. En aquest Bloc 11 sud expliquen que hi haurà una part de funcionament general, i una altra zona dedicada a l’Escola Arcàdia, i que per això troben que és la inversió més urgent.

La Noe, de l’Associació Can Batlló i d’Arcàdia, explica que tenen el pati de l’escola en el solar del davant, on els havien dit “que en principi no s’hi havia de fer res”. Ara, demanen que es pugui produir el trasllat de l’escola, però la Noe denuncia que l’Ajuntament els ha dit “que no tenen cap intenció de posar pressupost en aquest mandat per a l’espai comunitari de Can Batlló”.

En aquest sentit, l’Àngel lamenta aquesta situació i diu que “es nota clarament que el canvi de govern passa de tenir un cert interès en aquesta mena de projectes a no tenir-ne cap”. “Les demandes són que canviï el concepte polític, i donat que tenen l’obligació clara i signada de fer la inversió, doncs que posin tots els mecanismes per fer-ho”, conclou l’Àngel.


Comparteix-ho

MANIFEST

Informa't de tot allò que els veïns i veïnes porten reclamant a l'ajuntament i que no ha complert.

ADHESIONS

Forma part de la campanya per pressionar a l'ajuntament les inversions necessàries.

NOTÍCIES

Estigues informat dels diferents actes que realitzarem i que diuen els mitjans

ACTIVEM CAN BATLLÓ

De què estem parlant? Entra i descobreix tot allò que els veïns i veïnes estem reclamant.